ოლია ჰერკულესის „კავკასია – კულინარიული მოგზაურობა საქართველოსა და აზერბაიჯანში“ გერმანულ ენაზე გამოიცა გამომცემლობის Knesebeck Verlag მიერ. ინფორმაციას ქართული წიგნის ეროვნული ცენტრი ავრცელებს.
წიგნი Amazon-ზე 30 ევროდ იყიდება.
33 წლის მზარეულმა რამდენიმე წლის წინ დაიწყო ქართული კულინარიის შესწავლა. 2016 წელს The Wall Street Journal-მა ვრცელი სტატია მიუძღვნა ახალგაზრდა უკრაინელ კულინარს, რომელიც დიდ ბრიტანეთს ქართულ კერძებს აცნობდა.
„საქართველო, სადაც ადგილობრივი ღვინო ფანტასტიკურია, სამარშრუტო ტაქსებით შემოვიარეთ”, – ყვება იულია Wall Street Journal-თან საუბარში. ის ასევე ამბობს, რომ თბილისში აღმოაჩინა ქართული სუფრის ტრადიციები, სადაც მეგობრების და უცნობების წრეში ხდება სადღეგრძელოების გაზიარება, ხინკლით, ხაჭაპურითა და სხვა ადგილობრივი კერძებით დახუნძლულ მაგიდაზე კი დაუსრულებლად სვამენ ღვინოსა და ჭაჭას.
ოლია ჰერკულესი წარმოშობით უკრაინელია და ბრიტანეთში ცხოვრობს.